WIE WE ZIJN

 

Irene Hin is de creatieve motor van Lady Africa, die met haar Afrikaanse en Nederlandse wortels een brug wil slaan tussen Afrika en de rest van de wereld. Op haar reizen naar Afrika ontdekte ze een keur aan eigenzinnige ontwerpen, prachtige stoffen en originele, onafhankelijke labels: te mooi om niet te delen.

 

Tijdens haar reis voor het Liliane Fonds naar haar geboorteland Ghana, werd  Irene geraakt door de vrouwen van Afrika, die – hoe arm soms ook – veel zorg en aandacht besteden aan hun uiterlijk. Dát vormt voor haar de drijfveer om de prachtige mode- en accessoires hier te laten zien.

 

Vanaf de lancering in 2012 maakt Irene deze droom waar, samen met haar partner Gumi Rijsbergen, die zijn hart verloor aan Afrika op zijn eerste reis naar Dakar in 1985.

 

ONZE WINKEL

 

In 2014 opende Lady Africa haar boutique aan de Denneweg in Den Haag. Eigenaren Irene en Gumi verwelkomen je en vertellen met veel passie over de verhalen achter ieder product. In Zuid-Afrika raakten zij geïnspireerd over de totale beleving die ze daar meemaakten tijdens een bezoek aan een winkel. Het is dan ook hun doel om naast het mooiste op mode-gebied, ook deze sfeer en levensstijl uit Afrika mee te nemen naar Nederland. U bent van harte welkom om het zelf te komen ervaren! 

 

Adres:

Denneweg 21A, 2514 CC Den Haag

 

Openingstijden:

Di - Vr: 11:00 - 18:00
Za: 11:00 - 17:00
Zo: 12:00 - 17:00 (Eerste zondag van de maand)

 

ONZE LABELSLady Africa importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoirelabels uit Afrika van gevestigde en veelbelovende ontwerpers. Het wordt hoog tijd dat Nederland kennismaakt met de originele ontwerpen die Afrikaanse mode te bieden heeft. Door culturen te verbinden en te inspireren met etnische mode brengt Lady Africa kleur op de Nederlandse straat.

De items die Lady Africa verkoopt zijn uniek en met liefde en kunde gemaakt. Door het verhaal achter ieder product te kennen wordt het een feest om een Lady Africa-item te dragen.

De collectie van verschillende labels uit alle windstreken is met zorg samengesteld. Stuk voor stuk hebben ze vakmanschap, duurzaamheid en empowerment hoog in het vaandel staan. Van Quazi Design in Swaziland die sieraden en home-accessiores maakt van gerecyclede magazines, tot aan Shanga River House in Tanzania die zo'n zestig vrouwen met een beperking een beter bestaan biedt door ze op te leiden tot sieradenmaker. Vandaar onze lijfspreuk: 'Made by loving hands, worn by exceptional people'.