top of page

FAQ

Veelgestelde vragen

 • Waar staan de compounds?
  We starten in 2023 met twee compounds in Den Haag en Rotterdam. Vanaf september 2023 kun je je aanmelden. Vanwege de safe spaces, maken we de exacte locaties alleen rechtstreeks bekend aan de deelnemers via de bevestigingsbrief. Wil je je aanmelden? Klik dan op deze pagina
 • Wat is de leeftijd van de vrouwen die samenkomen in de compounds?
  Op de compounds leven vrouwen van verschillende leeftijden en generaties samen. Juist deze combinatie van leeftijden is heel waardevol omdat er zoveel moois wordt gedeeld en uitgewisseld. Vanwege ons avondprogramma adviseren wij wel een leeftijd van 18 jaar en ouder.
 • Wat zijn de kosten van deelname aan het programma?
  We zijn ontzettend dankbaar dat we dit programma momenteel kosteloos kunnen aanbieden aan deelnemers. We vinden het belangrijk dat geld geen drempel is, om te kunnen deelnemen aan dit mooie en waardevolle programma . Op deze manier is deelname voor iedereen mogelijk. Omdat we uiteraard wel kosten maken, zijn we blij met iedere donatie die wij mogen ontvangen. Wil je ook doneren? Dat kan op onze speciale pagina.
 • Wie zijn de andere deelnemers?
  Net als het leven op een compound, zullen onze compounds qua deelnemers ook bestaan uit deelnemers van meerdere generaties en migratie-achtergronden. Op basis van de aanmeldingen zullen we een groep samenstellen , die bestaat uit meerdere generaties, maar ook de capaciteit heeft om een gemeenschap te vormen die zich tot elkaar kan verhouden. Momenteel bieden we dit programma alleen aan aan WOMXN, uit de Afro-Diaspora, vrouwen met een migratie of bi-/multiculturele achtergrond.
 • Waarom kiezen jullie voor deze doelgroep?
  Op onze website staat aangegeven dat dit project specifiek is voor mensen uit de Afro-Diaspora of met een bi-culturele of migratie-achtergrond. De reden hiervoor is dat we dit jaar, gedurende het herdenkingsjaar Koloniaal- en Slavernijverleden, de kans hebben om deze safe spaces aan te bieden aan deze specifieke doelgroep verbonden aan dit verleden die hinder hebben van de doorwerking hiervan in het hier en nu. Voor deze groep is nog te weinig aanbod op het gebied van identiteit, cultuur, erfgoed en ambacht om te kunnen empoweren. Dit zijn op dit moment de criteria voor deelname. We begrijpen volkomen dat dit voor sommige vrouwen jammer kan zijn, maar we hopen in de toekomst uiteraard meerdere doelgroepen te kunnen bedienen met diverse compounds. Waardoor we nog meer mensen van verschillende achtergronden welkom mogen heten. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.
 • Wat gaan we doen?
  Tijdens het programma van 12 weken zal de compound in het teken staan van verschillende thema’s. Elk thema geeft genoeg inspiratie voor de compound talks. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de geschiedenis, techniek, design en ambacht van beadwork, waarbij we een voorwerp van grote betekenis maken, dat ons persoonlijke verhaal symboliseert. Er is genoeg ruimte om je eigen verhaal te delen en te luisteren naar elkaars verhaal. Zonder judgement, maar met interesse, nieuwe perspectieven, support en inspiratie. Het mooie is dat we ook elkaars talenten ontdekken. En er staat nog veel meer moois op de planning, maar dat blijft nog even een verrassing voor de deelnemers.
 • Welke taal spreken we?
  De voertaal tijdens het programma is Nederlands en een basisniveau is gewenst. Maar we verwelkomen deelnemers die Engels spreken ook, omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen een manier vinden om elkaar te verstaan en begrijpen. Bij the compound moedigen we de expressie van jezelf aan en dus ook in je moedertaal. Er zal tijd en ruimte zijn in het programma om jezelf uit te drukken in je eigen taal. Onze begeleiders spreken zowel Nederlands en Engels.
 • Moet ik zelf iets te drinken en te eten meenemen?
  Op the compound is altijd iets te drinken en te eten. En dat delen we met elkaar, zoals dat gebruikelijk is. Wij zorgen voor koffie, thee en fruitwater. Wil je iets lekkers (zoet of zout) meenemen om te delen met je sisters? Hartstikke leuk, dat is natuurlijk van harte welkom, maar voel je niet verplicht. Sharing is caring.
bottom of page