top of page
The compound by Lady Africa Cultural heritage

Our compounds

Become part of our compounds.

We zeggen heel graag ‘welkom’ tegen jou, bij het nieuwe programma van the compound by Lady Africa! Ontdek deze veilige plek vol inspiratie, cultuur, creativiteit, connectie, community, veerkracht en talenten.

Ons programma start met compounds in Rotterdam en Den Haag. Tijdens het programma worden we bijgestaan door een Beadwork artist en cultuur-sensitief professionals. Zij begeleiden ons bij alles wat er naar boven komt tijdens de gesprekken. Er zijn geen taboes tijdens het maak- en praatproces op wat er wordt besproken (compound talks). Je mag jezelf uiten in een groep van maximaal 20 vrouwen, waar je herkenbaarheid ervaart, waar verhalen op elkaar lijken en herinneringen raakvlakken hebben. En je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met kralen.

We delen verhalen en maken de mooiste creaties

The compound is een nieuw programma, dat vrouwen uit de Afro-Diaspora, bi-culturele vrouwen of vrouwen met een migratieachtergrond ondersteunt door middel van healing en beadwork in een safe space. We snappen dat je benieuwd bent naar de inhoud van ons programma tijdens de 12 weken in Rotterdam of Den Haag.

 

In het kort: we delen verhalen en kennis, van vrouw tot vrouw, en maken de mooiste creaties van kralen. We rijgen letterlijk en figuurlijk het verleden, heden en toekomst aan elkaar. Na de kosteloze deelname aan dit bijzondere en unieke programma heb jij een voelbare transformatie doorgemaakt.

Wij bieden jou:

The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa
The compound by Lady Africa

Deelname aan een nieuw en uniek programma

Een gemeenschap met herkenning voor jou

Inzichten in patronen, overdracht, familie en dynamieken

Meer inzichten over jouw talenten, drijfveren, wensen

Gevoel tot een sisterhood te behoren: community, care, creative African artisans, cultural heritage

Een methode om stress en anxiety zelf te kunnen regulieren

Het aanleren van moderne technieken van traditionele ambacht en design

In een Afrikaanse compound, een safe space voor vrouwen, bloeit een bijzondere band tussen generaties. De kinderen, moeders en grootmoeders vinden hier hun steun, liefde en wijsheid.
Beadwork is zoveel meer dan alleen creatieve kunst

Beadwork is veel meer dan alleen creatieve kunst; het is een reis naar onze roots, authentieke identiteit en een verkenning van onze culturele, spirituele, mentale en creatieve erfenis. Wanneer je werkt met deze kralen die elk hun eigen verborgen verleden dragen, ontstaat er een diepere connectie met ons verleden, biedt het perspectieven, dromen en inspiratie voor de toekomst. Een 'sense of belonging' die verweven is met onze geschiedenis, cultureel erfgoed en ons leven. Lees hier meer over beadwork.

Over het programma
Anchor 1

Het programma duurt 12 weken en bieden we momenteel aan in Rotterdam en Den Haag. Je zit in een groep van maximaal 20 vrouwen en de deelname is volledig kosteloos. Wat wij alleen van je vragen is jouw beschikbaarheid voor de 12 weken om het programma van start tot eind te doorlopen. Elke sessie heeft een waarde van €125 per persoon daarom vragen we van jou, in ruil voor je kosteloze deelname, een stukje commitment. Kun je niet aanwezig zijn op een datum? Stuur ons minimaal 24 van tevoren een mailtje, zodat we jouw waardevolle plekje aan iemand anders kunnen geven.

Past het programma van 12 weken op dit moment niet in je leven maar wil je er wel graag een keer bij zijn?

Dan kun je je ook per bijeenkomst aanmelden. Hiervoor vragen we een vergoeding van €2,50 per bijeenkomst. Klik op onderstaande knop om naar het formulier te gaan. 

Startdata compounds
  • ​We hopen door te kunnen gaan met de nieuwe compounds in Den Haag en in Rotterdam maar zijn nog in afwachting van de definitieve data. Meld je aan voor de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte bent.

Compounds zijn veilige plekken en geven een geborgen gevoel. Hier komen vrouwen samen om creaties van kralen te maken en tijdens dit maken voerden ze gesprekken, gaven adviezen en ondersteunden elkaar. Tijdens dit project gaan we terug naar de compound door aan de ene kant een voorwerp met een betekenis te maken en aan de andere kant de gesprekken op gang te brengen tussen de generaties over hun ervaringen uit het verleden en de gevolgen hiervan in het dagelijkse leven.

Aanmelden programma

Wil je meedoen in Den Haag of Rotterdam? Vul het formulier hieronder in. Daarna neemt we contact met je op via mail. We hebben per compound plaats voor maximaal 20 deelnemers. 

Heb je vragen over ons programma of over onze compounds?

Bekijk onze FAQ pagina of stuur een mailtje; we helpen je graag.

Waitlist
Den Haag startdatum volgt spoedig
Rotterdam startdatum volgt spoedig

Meld je aan voor onze wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe data van compound Den Haag. Good to know: dit telt niet als inschrijving voor het definitieve programma. 

Meld je aan voor onze wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe data van compound Rotterdam. Good to know: dit telt niet als inschrijving voor het definitieve programma. 

The compound by Lady Africa Creative African artisan
The compound by Lady Africa Community care
bottom of page