top of page
The compound by Lady Africa
Bas Losekoot Photography The compound Lady Africa
Marie Jose Eldering The compound Lady Africa

Welkom bij the compound. Een nieuw project van Lady Africa, waar vrouwen samenkomen om niet-vertelde verhalen te delen én om de helende ambacht van ‘beadwork’ (het werken met kralen) te leren. Elke kraal vertelt een verhaal en elke draad staat symbool voor de onderlinge verbinding.

 

"In gedachten neem ik je mee naar de Afrikaanse Compound van mijn Ghanese oma. Als tweejarig meisje verliet ik samen met mijn moeder deze dierbare plek. Recentelijk ben ik teruggegaan en heb ik de kans gekregen om te luisteren naar verhalen, die ik nog niet eerder had gehoord. Dat heeft me zoveel goeds gedaan. Dit inspireert mij om samen met jullie ook hier in Nederland compounds op te zetten, voor oma’s, moeders, dochters, zussen, tantes, nichtjes, vriendinnen. Voor vrouwen uit de Afro-Diaspora die dit herkennen en ook de veilige compound uit hun moederland missen." Irene Agyeman Hin

 

The compound

The compound staat voor een veilige plek, een gevoel van geborgenheid, steun en bij een ‘gekozen’ familie horen. Binnen het compoundproject komen vrouwen van verschillende generaties met verschillende migratie- of bi-culturele achtergronden gedurende een periode bij elkaar om met eigen handen voorwerpen van betekenis te maken. 

En daarnaast brengen we met elkaar gesprekken op gang tussen de verschillende generaties over elkaars ervaringen uit het verleden en de gevolgen hiervan in het dagelijkse leven in het hier en nu. 

 

Niet-vertelde verhalen over je familie moeten achterlaten in een ander land, een gevoel van verlies of verdriet, van offers moeten maken, angst voor het nieuwe, of je ontworteld voelen. Maar ook inspirerende verhalen over veerkracht, een nieuw bestaan opbouwen op een nieuwe plek, het doorzettingsvermogen en hoe (zelf)liefde bijdraagt aan groei en ontwikkeling, over jezelf hervinden en je cultuur & identiteit behouden. We maken oprechte en diepe verbinding tussen de generaties en met elkaar waarbij kennis, (veer)kracht en ambacht wordt doorgegeven.

 

Verschillende inspirerende coaches, sprekers, ervaringsdeskundigen en creatieve professionals gaan met ons in gesprek tijdens het project om hun inzichten, tools en vaardigheden met ons te delen. Het wordt een leerzame reis waarbij de kracht van community, creatie & cultuur centraal staat.

 

Tijdens deze workshops "One Bead at a time" rijgen we letterlijk het verleden, het heden en de toekomst aan elkaar. Met elkaar en met onze handen. Pakt jouw hand deze kans?

Become part of our compound

Community avonden waar kralen door de liefdevolle handen van meerdere generaties in een ‘safe space’ gaan. Waar we Afro-Diaspora verhalen delen. Elkaar inspireren. Zodat er ruimte ontstaat voor verwerking en heling. We rijgen het verleden, heden en toekomst aan elkaar.

We gaan terug naar het oude ambacht van 'beadwork', het werken met kralen, waarmee onze voormoeders, de meest prachtige accessoire-creaties maakten. In deze compounds zullen we deze waardevolle technieken samenbrengen met nieuw design "One Bead at a time". Het werken met kralen heeft in veel culturen al eeuwenlang bewezen een zeer positief effect te geven op het verminderen van stress en het bevorderen van de mentale gezondheid. Het symboliseert letterlijk het samen rijgen van iemands leven. Een bemoedigende stap voor je welzijn.

Workshops

In september starten we met twee introductieworkshops, waar je kennis kunt maken met dit nieuwe unieke concept. Deelname aan de workshops is kosteloos.

  • Op 1 september in Den Haag | Inloop 18.30 uur | Start 19.00 - 2 1.00 uur

  • Op 7 september in Rotterdam | Inloop 18.30 uur| Start 19.00 - 21.00 uur


Tijdens de workshops worden we bijgestaan door een Beadwork artist en een cultuur-sensitief professional. Zij begeleiden ons bij alles wat er naar boven komt tijdens de gesprekken. Er zijn geen taboes tijdens het maak- en praatproces op wat er wordt besproken (compound talks). Je mag jezelf uiten in een groep waar je herkenbaarheid ervaart, waar verhalen op elkaar lijken en herinneringen raakvlakken hebben. En je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met kralen.


Na de introductie workshop kijken we samen of het vervolgproject bij je past. Dit gaat dan in oktober van start. Meer informatie hierover ontvang je na afloop van de workshop.

Ik reik mijn hand uit naar jou. Pak jij hem en laat je jouw handen het helende werk starten tijdens een van de workshops? Vul dan hieronder je gegevens in en meld je aan voor de workshop in Den Haag of Rotterdam.
Den Haag 1 september

Deze workshop biedt ruimte voor maximaal 25 vrouwen. In het geval dat we vol zitten, plaatsen we je op de wachtlijst en krijg je een mail als er een plekje vrij komt. 

Rotterdam 7 september

Deze workshop biedt ruimte voor maximaal 25 vrouwen. In het geval dat we vol zitten, plaatsen we je op de wachtlijst en krijg je een mail als er een plekje vrij komt. 

Heb je nog vragen ? Stuur een mailtje naar thecompound@lady-africa.com. Volg ons op Instagram en Facebook voor de laatste informatie rondom de workshops.
The compound by Lady Africa Facebook
Miriam Alonso The compound by Lady Africa
Vonecia Carswel Miriam Alonso The compound by Lady Africa

©2023 All rights reserved Lady Africa | Privacyverklaring en cookiebeleid

Webdesign Studio Connect and Bloom | Foto links Bas Losekoot Photography | Foto rechts Marie Jose Eldering

bottom of page